Mert gyalogolni MINDENKI tud!

Mert gyalogolni MINDENKI tud!

Mert gyalogolni MINDENKI tud!


WALKenergie —- Sétáló energia (és tényleg)
2012. Novemberében tartottam az első Walkenergie òrám a Team Fitnessben...emlékszem 15 gépünk volt akkor.... most 28 géppel dolgozom ... és nagyon sokszor ez is kevés...


Fogyni sétálva?? IGEN?!? IGEN, a gyaloglás az egyik leghatákonyabb zsírégetés! - Csényi Brigittával, a Team Fitness WALKenergie oktatójával beszélgettünk...

Mindannyian tudjuk, hogy a rendszeres testmozgás az egészség fenntartásának legfontosabb pillére. Sajnos mégis a mozgásszegény életmód a jellemző ránk.Az Indoor walking edzésmódszer az egyik legősibb és legegyszerűbb mozgásra, a GYALOGLÁSRA, és az edzőtermek leginkább használt eszközére, a futópadra épül. Egy könnyed edzés, amely erősít és szórakoztat, felfrissít és alakot formál, és mindössze egy kényelmes ruházatra, jó edzőcipőre, vagy futócipőre van szükség hozzá.

Összefoglalva a WALKenergie program ELŐNYEIT:
•    gyors eredményt és jó közérzetet biztosít
•    fokozza a fizikai munkavégzés teljesítőképességét
•    erősíti a szívet és az érrendszert
•    javítja a tüdő és a légzés hatékonyságát
•    növeli az izomtömeget és izomerőt
•    csökkenti a zsírtömeget
•    növeli a csontsűrűséget
•    oldja a stresszt
•    lassítja az öregedést
•    az egyik legkevésbé sérülésveszélyes sport

Az edzésmódszer sikerét a széleskörű használhatósága, a szakképzett oktatók biztosítják. A gyakorlatok úgy vannak összeállítva, hogy azok mindenki számára elvégezhetőek legyenek, kortól, nemtől, testsúlytól és edzettségi állapottól függetlenül.
Egy óra alatt alaposan megdolgoztatja a far-, a comb-, a vádli és a törzs izmait, esetenként még a karizmokat is. Az órán már a bemelegítés is a gépeken történik, majd ezt követi a 45-50 perces menetelés különböző ütemű zenékre. Az edzés hasizomgyakorlatokkal és nyújtással zárul. Már az első órán elsajátítható a gyalogláshoz szükséges helyes testtartás és lépéstechnika. A gyaloglópadok nem elektromosak, hanem mechanikusak, az edzés intenzitását a szalag ellenállásával, manuálisan lehet beállítani. Az edzésprogram kidolgozói a test anatómiája és a fizikai terhelés szempontjából a gépnek állandó 27 fokos dőlésszöget állapítottak meg.

A WALKenergie a versenysport szektorban is kiválóan alkalmazható, de bevethető rehabilitációs programok során is.

A népszerű edzésmódszer egy igazi farizomgyilkos tréning, átütő siker a zsírpárnákkal szemben felvett harcban. Itt a helyed, próbáld ki, meglátod nagy eséllyel köztünk ragadsz!