A jó aerobic edzés ismérvei

A jó aerobic edzés ismérvei

A jó aerobic edzés ismérvei


A modern fitness világában rengeteg különböző aerobik irányzattal, típussal ismerkedhetünk meg. A következőkben néhány szót ejtünk az edzéstípusról, majd szeretnénk a jó aerobic edzés legfőbb ismérveit felsorakoztatni előttetek.


Amit fontos tudni, hogy az aerobik az aerob szóból származik, melynek jelentése az oxigén, levegő jelenlétével kapcsolatos. Az aerob gyakorlatokat tehát úgy jellemezhetjük, hogy az oxigén jelenlétével, segítségével állítanak elő energiát a szervezetünk, az izmok számára.

A vélemények biztosan megoszlanak arról, kinek mit is jelent egy jó aerobic edzés. Mi is összegyűjtöttünk néhány, a számunkra kiemelendő tényezőt, aminek jelenléte szerintünk elengedhetetlen, ha ilyen típusú mozgásformát gyakorolsz.

A jó aerobic edzés…

szellemben,

Az jó aerobik esetében motiváltnak fogod érezni magad, újra és újra át akarod élni az edzés örömeit. Amellett, hogy tested is kívánni fogja, lelkileg is felfrissít, valamint a mindennapi életben is érezheted majd lélektani hatásait.

 

és testben is kifejti hatását,

Sokan azért kezdik el ezt a mozgásformát, mert fogyni szeretnének. Természetesen, ha ez a célod és mindent beleadsz, egy szakképzett oktató támogatásával súlyodból is leadhatsz. Ugyanakkor az aerobik az izmok építésében is nagy segítségedre lehet. A különböző aerobik stílusok más-más izomcsoportok megmozgatására fektethetnek nagyobb hangsúlyt.

 

nincs nemhez és korhoz kötve,

Ez az edzéstípus nincs nemhez és korhoz kötve. A jó oktató megtalálja azokat a gyakorlatokat, amikkel mindenkit megmozgathat, illetve odafigyel rá, hogy a csoport tagjai saját erőnléti képességeik szerint edzhessenek.

 

jókedvvel telik,

Az aerobic edzés elengedhetetlen része a jókedv! A pörgős zenékkel és stílussal elérhető, hogy a kellemest a hasznossal párosítva, a vendégek a testmozgást élményként vigyék haza magukkal.

 

képzett oktató közreműködésével folyik.

Az oktató hozzáértésén sok múlik. Ő határozza meg az óra intenzitását, a gyakorlatokat és a bemelegítés menetét is. Arra is figyel, hogy a gyakorlatokat kizárólag egészséges keretek között végezzétek.

Te próbálkoztál már valamely aerobic edzésformával? Ha esetleg még nem, mi azt ajánljuk, mindenképp tedd meg! Nálunk, Óbudán, a Team Fitnessben biztosan találkozhatsz majd azokkal a pozitív jellemzőkkel, amelyeket említettünk, sőt, még többel is! Várunk szeretettel minden kedves érdeklődőt!