Edzőterem Óbudán, hogy formába lendülj

Edzőterem Óbudán, hogy formába lendülj

Edzőterem Óbudán, hogy formába lendülj


Óbudai edzőtermünkben adottak a profi gépek és eszközök, a szakmai segítség és persze a jó hangulat, minden más rajtad múlik!


Még ha a tavaszi időjárás olykor játszik is velünk egy kicsit, a hőmérséklet lassan, de biztosan emelkedik, a strandolás pedig már csak egy karnyújtásnyira van. A nyár közeledtével talán benned is jobban dübörög a motiváció, hogy formába lendülj, ám egy igazán hatékony edzéstervet kialakítani nem is olyan egyszerű, betartani pedig még nagyobb kihívás.

Az eredményekért dolgozni kell, de a jó hír, hogy az út maga is élvezetes lehet, a kérdés, hogyan csináld. Lássuk!

A célok meghatározása

Mielőtt belemerülnél az edzéstervek rejtelmeibe, elengedhetetlen, hogy tisztában legyél a céljaiddal, hiszen ez alapoz meg mindent. Mit szeretnél elérni az edzésekkel? Megszabadulnál a zsírpárnáktól, tónusosabb izomzatra vágysz, vagy javítanád az általános erőnléted? Döntsd el, mi a cél, és ehhez igazítsd az edzéstervedet:

Fogyás

Ha a célod a fogyás, akkor a kalóriaégetésre kell összpontosítanod. Ehhez a kardió edzések a legjobbak, mivel az ilyen mozgástípus magas pulzusszámot eredményez és felpörgeti az anyagcseréd. Ami fontos, hogy a megfelelő intenzitást lődd be, hogy hatékony legyen a testmozgás.

Izomtömeg növelés

Ha meggyőző izomzattal szeretnél feszíteni a strandon, akkor erősítő edzéseket érdemes végezned. Ezek a mozgásformák megterhelik az izmaidat, ezáltal lesz mind egyre látványosabb az eredmény, viszont ne feledd, hogyha sérülés nélkül szeretnéd megúszni, a kulcs a fokozatosság.

Erőnlét javítás

Ha úgy érzed, a legfontosabb, hogy jobb erőnléted legyen, a funkcionális edzések irányába indulj. Olyan gyakorlatokról van itt szó, amik a mindennapi mozgásokat utánozzák, javítva az állóképességet és a koordinációt. Ha nem éred be ennyivel, az erősítő edzések is segíthetnek elérni a célod.

konditerem Óbuda

A jó edzésterv 3 alappillére

Most, hogy már tudod, merre indulj, ideje összeállítani az edzésterved. Ehhez a következő 3 dologra érdemes figyelned:

  1. Intenzitás: Kezdőként alap szintről indulj, a közepes intenzitású edzések ideálisak lehetnek, ha pedig belejössz, a magas intenzitás is jöhet. A titok, hogy figyeld a pulzusodat, így könnyedén meg tudod határozni, mi a megfelelő számodra.
  2. Gyakoriság: Kezdők számára heti 2-3 edzés elegendő lehet, míg akkor, ha már haladónak titulálod magad, 4-5 alkalommal is érdemes ellátogatnod óbudai edzőtermünkbe. Egy szabály van: minden edzés után legalább 48 óra pihenőidőt adj az adott izomcsoportnak!
  3. Változatosság: Amire viszont az első pillanattól figyelj, az az, hogy tartsd színesen az edzéseidet, hiszen másképp nagyon nehéz lesz megőrizni a motivációd. Heti 2-3 alkalommal végezz új gyakorlatokat, vagy próbálj ki egy másik edzéstípust, kísérletezz!

Technológia az edzésben

Végül ejtsünk néhány szót arról, hogyan használhatod ki a modern technológia adta lehetőségeket. Számos okostelefonos applikáció, fitneszkövető és egyéb szuper megoldás segíthet, vétek lenne eltolni magadtól a 21. századot épp akkor, amikor edzel. Hogy miért? Mert olyan extrákat tudnak adni, mint például az alábbiak:

Edzésidő mérése

Az edzés ideje arra való, hogy a célodért dolgozz, de azért nem árt, ha van egy segítőtársad, ami figyeli, mennyit mozogsz. Ez segít nyomon követni a fejlődésedet és motivál, hogy még többet hozz ki magadból egy-egy alkalommal.

Kalóriaégetés mérése

A különféle eszközök az általad megadott adatok, valamint az edzés intenzitása és időtartama alapján megbecsülik, mennyi kalóriát égetsz el. Így még jobban fogod értékelni az erőfeszítéseidet - elég, ha összehasonlításképp megnézed néhány élelmiszer kalóriatartalmát.

Pulzusmérés

Egyes okostelefonos alkalmazások és fitneszkövetők kompatibilisek pulzusmérő övekkel, és nyomon követik a pulzusodat az edzés során. Ahogy arról már esett szó, ez az, ami segít a megfelelő szinten tartani az edzés intenzitását.

Edzésnapló

A telefonodban vezetett edzésnaplónál nem találsz kényelmesebb megoldást. Rögzítheted az edzéseid típusát, időtartamát, intenzitását vagy éppen a megtett távolságot, és mindezt bármikor visszanézheted, hogy azonosítani tudd azokat a területeket, ahol javítanod kell.

Nos, mit gondolsz, elindulsz a vágyott alak és fittség felé vezető úton? Ha nem tágítasz attól, hogy a strandszezonra formába hozod magad, azt javasoljuk, ne pazarold az időt, kezdj el edzeni még ma! Edzőtermünk Óbudán mindent megad a hatékony, örömteli edzéshez, tegyél próbára minket és mutasd meg, mit tudsz!