Erősítés? Ott a helye az edzéstervben!

Erősítés? Ott a helye az edzéstervben!

Erősítés? Ott a helye az edzéstervben!



Fogyás és alakformálás erősítéssel!

Az erősítés nem csupán az elszánt body builderek kedvtelése! Mindenki edzéstervében ott a helye ennek a mozgásformának!

A fitness termek vendégeit közelebbről megnézve, éles határvonalat tudunk húzni azok között, akik a kardióra összpontosítanak és azok között, akik a súlyzók közeléből sem szeretnek eltávolodni. A profik jól tudják, hogy egyik a másik nélkül nem ér sokat, mert a két edzésforma képes egymást kiegészíteni.

Az erősítés alapvetően egy, az izomtömeg növelését célzó tevékenység. Izomtömeget növelni azonban többféle eszközzel és intenzitással is lehet. A súlyok használata mellett a saját testsúlyos edzések is ebbe a kategóriába számítanak. Az erősítést középpontba helyező gyakorlatokat súlyok emelgetésével végzik, sorozatokat, köröket alkotva a többféle gyakorlatból. A kisebbtől a nagyobb súlyokig mindenki a saját céljai, edzettségi szintje, erőnléte és tempója alapján tud eszközöket használni az erősítéshez. Az erősítés persze nemcsak a Schwarzenegger forma elérésnek az eszköze és nem is csak a férfiak kedvenc fitness termi időtöltése. A köredzés vagy a funkcionális edzés nem kifejezetten az izmok óriási növelésére fókuszál, hanem az erőnlét, az állóképesség fejlesztésére.

Sokan, többnyire kezdők, tévesen azt gondolják, hogy ha ők fogyni szeretnének, akkor csak a kardió teremben kell izzadniuk. Nos, ez nem igaz, ugyanis a kardió és az erősítés megtervezett kombinációja adja a tartós fogyás és a formás alak eredményét. Az erősítés formál, feszesíti az izmokat és a kalóriák elégetését is intenzívebbé tudja tenni.  Az izomépítéssel ugyanis szintén kalóriát lehet égetni, aminek a hatása edzés után kezdődik, így eredményesebb, mintha csak a futópadon számolnád a kilométereket. Ezen kívül az erősítés felgyorsítja a szervezet anyagcseréjét is, tehát gyakorlatilag edzés után is fogysz! A percekig tartó futás vagy a kitartó elliptikus tréner használat sem hiábavaló, de törd meg a monotonitást egy jól összerakott erősítő edzéstervvel és meglátod, a hatást látni, érezni fogod már hónapokon belül!

Az erősítés nem csak új alakot ad!

Az erősítés azon kívül, hogy segít a mérleg számlálóját lefelé tolni, még sok, más okból is jó dolog. Milyen pozitívumokat fogsz megtapasztalni akkor, ha nemcsak a kardió termet látogatod, hanem erősítést is végzel, méghozzá rendszeresen?

A súlyok emelgetése, az erőnléti edzés gyakorlatainak szorgalmas ismétlése tehát a fogyást is támogatja, de mit tud még a kitartó erősítés? Az izmok fejlődnek, ezzel a makacs zsírpárnák is szépen lassan eltűnnek, olyan helyekről, ahol eddig következetesen megmaradtak. A tónusos, formás izmok sportosabb alakot kölcsönöznek az erősítéstől. A testben más változások is végbemennek, mert az ízületek is erősödnek, nő a kollagén termelés a szervezet ellenállóbbá válik, így több betegség kockázata is csökken. A diabétesz vagy a magas koleszterinszint nem fenyeget, erősödik  szív és sz érrendszer, egyensúlyba kerül a vérnyomás. Az erősítés javítja a kondíciót, anélkül is erőssé tud tenni, hogy több kiló izmot pakolna rád. Ennek köszönhetően a megfelelő edzésterv követése mellett a nők számára is nagyon ideális a súlyokkal való edzés.

Az erőnlét fejlesztése közben talán izzadsz, fájnak az izmaid, sokszor érzed úgy, hogy elég volt, de hamarosan ez megváltozik. Edzés közben a stresszről is elfeledkezhetsz, jobban érzed magad a bőrödben, ahogyan fejlődsz, átléped a korlátaidat, nő az önbecsülésed, magabiztosabb leszel. Ennyi előny mellett már megéri belevágni az erősítésbe, ugye?

Az erősítést otthon is végezheted, de ha inkább motiváló környezetre vágysz, akkor gyere el a fitness termünkbe! Az óbudai fitness teremben minden megvan a hatékony edzésekhez. Dönthetsz úgy, hogy személyi edző felügyelete alatt vágsz bele az alakformálásba vagy a csoportos órák hangulatos és jól felépített edzésein fejleszted az állóképességedet és az izmaidat. Nincs több kifogás, a halogatás ideje is lejárt, mozogj nálunk, eddz velünk és hamarosan jobban fogod érezni magadat, amikor a tükörbe nézel! A fitness termünknek a szolgáltatásit ismerd meg a honlapunkon, érdeklődj az elérhetőségeinken vagy gyere be személyesen!