Futópados edzés újragondolva: a WALKenergie

Futópados edzés újragondolva: a WALKenergie

Futópados edzés újragondolva: a WALKenergie


Képzelj el egy futópadot, amit neked kell mozgásba lendítened. Változó intenzitás és izgalmas feladatok várnak, egyetlen dolog viszont állandó; a szuper társaság. Ez a WALKenergie, egy innovatív edzésforma, amely ötvözi a hagyományos kardió edzések előnyeit a közösségi élménnyel. Ha máris úgy érzed, neked való, tarts velünk és ismerd meg a részleteket!


A WALKenergie edzés titka

Az edzés során használt speciális futópad 30%-kal nagyobb ellenállást biztosít, mint hagyományos társai, így intenzívebb mozgást tesz lehetővé. A változó dőlésszög és sebesség segít szimulálni, sőt, extrákkal feldobni a szabadtéri futás élményét, miközben kíméli az ízületeket. A WALKenergie fejleszti a fizikai állóképességet és bizony az akaraterőt is.

Ahogy azt már említettük, a futópad kialakítása nem szokványos, ez pedig más típusú mozgásra késztet, mint amilyen az egyszerű kocogás. Az edzés során nem csak a lábaidat dolgoztatod meg, hanem a törzsedet és még a karjaidat is, a komplex mozgás pedig hatékonyabbá teszi az edzést és segít a testtudat fejlesztésében.

Érdekes tény, hogy a WALKenergie edzés során akár 800 kalóriát is elégethetsz óránként, ami több, mint amennyitől egy átlagos kardió edzés szabadít meg. Emellett változatos gyakorlatok felelnek azért, hogy a hagyományos futópadok monotonitását messzire elkerüld, így válik igazi élménnyé az edzés.

A csoportos környezet extra motivációt ad, hiszen a közösség többi tagjával együtt küzdesz meg az izzasztó kihívásokkal. Az edző folyamatos támogatást nyújt, biztat és segít, hogy a legtöbbet hozd ki magadból. Mindezek együtt hosszú távon fenntartják a motivációdat, hogy biztosan elérd a célt, amit kitűztél magad elé.

Kinek ajánljuk ezt az edzésformát?

Ha most ismerkedsz a fitness világával, a WALKenergie tökéletes választás. Az edző segít elsajátítani a helyes technikát, az intenzitást pedig fokozatosan növelheted. Akkor is érdemes kipróbálnod, ha már régóta edzel, az órák változatossága gondoskodik arról, hogy mindig találj új kihívást és célt, amiért megéri dolgoznod - lépésről lépésre.

WALKenergie futópados edzés

Szintén neked való ez az edzésforma, ha fogyni szeretnél, hiszen rengeteg kalóriát égetsz el, viszont nem kell féltened az ízületeidet. Végül az alacsony ízületi terhelés és a változatos, ugyanakkor kontrollált mozgásformák miatt kiváló választás, ha sérülésből épülsz fel, persze ebben az esetben konzultálj az orvosoddal is!

5 hasznos tipp az edzéshez

  1. Érkezz időben: Talán sablonosnak tűnik, de hidd el, fontos, így lesz időd beállítani a gépet és felkészülni az órára testben-lélekben.
  2. Kezdd lassan: Az első alkalmakkor a helyes technika elsajátítása a lényeg, ne a sebességre koncentrálj, az jönni fog a gyakorlattal.
  3. Figyelj az edződre: Mindig kövesd az instrukciókat a testtartásra és mozgásra vonatkozóan, ez a testi épséged és a fejlődésed záloga.
  4. Kommunikálj: A csoportos edzéseken sosem vagy egyedül, ha bármiben elbizonytalanodsz, egyszerűen csak kérdezz az edzőtől.
  5. Hallgass a testedre: Ha túl intenzívnek érzel egy edzést, ne félj lassítani vagy pihenőt tartani, mindenkinek vannak gyengébb napjai.

Mit sportolj a WALKenergie mellett?

Ha úgy érzed, ideje valami mást is csinálni, ne aggódj, a WALKenergie remekül kombinálható más edzésformákkal az átfogóbb fitness program érdekében. Az alacsony ízületi terhelésű kardió edzések, például az úszás vagy kerékpározás kiegészítheti az edzőtermi órákat, ezek szintén segítenek az állóképesség fejlesztésében.

Bevált az edzőtermi környezet és nem vágysz másra? Akkor a hét más napjain látogass súlyzós vagy saját testsúlyos edzéseket, hogy tovább erősítsd az izmaidat. Végül a jóga gyakorlatok segíthetnek javítani a rugalmasságot és az egyensúlyt, ami új oldalról támogatja a WALKenergie edzéseken nyújtott teljesítményedet.

Mit gondolsz, ennyi elmélet után következhet egy kis gyakorlat? Nálunk kipróbálhatod magad a speciális kialakítású futópadon, modern és motiváló környezetben, egy klassz közösség tagjaként. Ne habozz felfedezni ezt az izgalmas edzésformát, foglald le a helyed a következő órára, és lépj be a WALKenergie világába velünk!