Így lesz szuper a személyi edzés Budapesten

Így lesz szuper a személyi edzés Budapesten

Így lesz szuper a személyi edzés Budapesten


Ha érdekel a személyi edzés Budapesten, alaposan fontold meg, hogy kit választasz, mert szakemberből sok van, de profiból kevés. Mutatjuk, mire figyelj!


Próbáltál már személyi edző után nézni, de lehetetlen küldetésnek érzed a választást? Ezen nem csodálkozunk, hisz tényleg rengeteg a lehetőség, különösen a fővárosban, ráadásul ott vannak még azok a szakemberek is, akik online edzéseket tartanak. Egyébként ezek hatékonysága nem tud felérni a személyes, edzőtermi órákkal, úgyhogy érdemes is elengedned.

A válogatásra azonban érdemes időt szánnod, ellenkező esetben előfordulhat, hogy nem tudsz elég lendületesen fejlődni, elveszíted a motivációd, rosszabb esetben lesérülsz. Ha elmész az első alkalomra, le tudod szűrni a következtetést, hogy olyan edzővel van-e dolgod, akivel „van közös jövőtök”. Íme néhány intő jel, ami arra utal, hogy jobb, ha máris új szakember után nézel:

  • Ha az edző már ránézésre hiteltelen: Igen, mi is ismerjük a mondást, miszerint a suszter cipője mindig lyukas, de ez egy kicsit más helyzet. Hogyan bízhatnál valakinek a tanácsaiban, aki nem ügyel arra, hogy karbantartsa a saját testét, nem igaz?
  • Ha azt hallod, hogy a fájdalom a barátod: Elképzelhető, hogy ez az elv beválik a profi sportolóknál, de ha Te egyszerűen csak szeretnél fittebbé és magabiztosabbá válni, nem fájdalomra van szükséged, hanem élvezetes edzésekre.
  • Ha nem Te vagy a figyelem középpontjában: Ha beérnéd néhány instrukcióval, akkor tökéletesen megfelelne valamelyik csoportos óra is. A személyi edzést viszont azért választod, hogy ott legyen melletted valaki, aki minden mozdulatodhoz asszisztál.
  • Ha megpróbálnak eladni Neked egy étrendet: A személyi edzésnek fontos része az alapvető táplálkozási tanácsadás, ugyanakkor sok szakember esik abba a hibába, hogy egyetlen étrendet favorizál, ahelyett, hogy személyre szabott tippekkel támogatna.

Most, hogy már tudod, ki az, akit jobb messzire elkerülni, nézzük meg a kérdést a másik oldalról is, azaz vegyük sorra, milyen szuper dolgokat tapasztalhatsz egy valódi profival!

Valaki, aki jobban ismeri a tested, mint Te

Elsőre egy kicsit furcsán hangzik, de valljuk be, a legtöbben alig tudunk valamit a saját testünkről, ennélfogva azt sem könnyű eldöntenünk, hogy milyen edzéstípus passzol az adottságainkhoz. Nyilván egy jó szakember sem tudja összerakni a teljes képet egyetlen pillantás alapján, de egész biztosan hamar ráérez arra, hogy milyen edzéstervre és étrendre van szükséged ahhoz, hogy a fejlődésed folyamatos, az eredmény pedig látványos legyen.

A helyes edzésterv fontosabb, mint gondolnád

El tudod képzelni, mennyire kiábrándító lenne, ha rendszeresen edzenél, mégsem látszódna rajtad a befektetett energia? Na, ez az, ami szóba sem jöhet, ha egy profira bízod magad, hiszen itt nem arról van szó, hogy elkezdesz követni egy pár hetes, internetről letöltött tervet, ami a nagy átlagra van szabva. A személyi edző a Te adottságaidnak és képességeidnek megfelelően állítja össze az edzéstervet, ettől lesz a rendszeres testmozgás valóban eredményes.

személyi edzés Budapesten

Gyakorlati útmutatás nélkül elveszett lennél

Kívülről nézve egy gyakorlatsort könnyű azt gondolni, ez bárkinek megy, de itt is igaz, hogy az ördög a részletekben rejlik, és az edzés csak akkor lesz biztonságos, sőt, eredményes is, ha minden feladatnak megvan a helyes technikája. Egy jó szakember azt is megmutatja, hogyan tudod magadnak beállítani a gépeket, hisz a legtöbb esetben azok használata is magasságra, testalkatra szabva hozza a várt hatást.

Célkitűzések és a motiváció fenntartása

Végül, de nem utolsó sorban ne feledjük, hogy az edzés elsősorban fizikai munka, de nem kizárólag az, ennélfogva a személyi edződ testi és lelki támaszod is lesz egyben. Egy profi szakember segít reális célokat kitűzni, úgy, hogy bőven legyen kihívás, de sikerélmény is, eközben pedig ráérez az érzelmi szükségleteidre, hogy akkor is meg tudd őrizni a motivációdat, amikor épp nem vagy formában. Az eredmény? Biztos lehetsz benne, hogy beteljesül a vágyad.

Ha ilyen keretek között képzeled el a rendszeres testmozgást, akkor garantáltan jó választás Számodra a személyi edzés Budapesten, a mi fitness termünkben. Ismerkedj meg oktatóinkkal itt, a honlapon, és várunk szeretettel az első órán!