Személyi edzés a 3. kerületben: Hogyan kerüld el a tipikus hibákat?

Személyi edzés a 3. kerületben: Hogyan kerüld el a tipikus hibákat?

Személyi edzés a 3. kerületben: Hogyan kerüld el a tipikus hibákat?


A személyi edzés a 3. kerületben hatékony megoldás, hogy elérd a céljaidat, de tudnod kell, hogy ehhez kevés a Team Fitness valamelyik szakembere, Te is kellesz!


Egy jó edzővel határ a csillagos ég, ám sokan hajlamosak elfelejteni, hogy a személyi edzés egy közös munkáról szól, amiben mindkét félnek megvan a maga szerepe. Ebben a bejegyzésben sorra vesszük a leggyakoribb hibákat, amiket sokan már elkövettek előtted, és természetesen nem hagyunk megoldások nélkül, megmutatjuk azt is, hogyan kerüld el őket.

Nem világos célok

Ha nem tudod, hogy pontosan mit akarsz elérni, nehéz lesz olyan edzéstervet kidolgozni, amit mankónak használhatsz. Amellett, hogy ez nem hoz eredményt, frusztrált is leszel tőle. Mielőtt tehát belevágnál a személyi edzésbe, a legfontosabb, hogy hagyj magadnak egy kis időt és gondold át, mire szeretnél fókuszálni.

Tipp: Gondolkodj azon, hogy mi motivál! Milyen változásokat szeretnél látni a megjelenésedben vagy az általános közérzetedben? Ebből indul ki minden.

Nem megfelelő edzésterv

Mindannyian más múlttal, más genetikával érkezünk az edzőterembe, ez ad egyfajta alapállapotot. Ha nem rád vannak szabva a gyakorlatok vagy az intenzitás, abból nagyobb baj is lehet, mint a csökkent hatékonyság. Beszélj őszintén az edződdel a korábbi sérüléseidről, egészségügyi problémáidról, ezekkel együtt lesz meg a hatékony és egyben biztonságos edzésterv.

Tipp: Bízz az edződ szakértelmében! Beszéljétek át, hogy mire van szükséged, és mindig adj visszajelzést, hogy mi az, ami jól esik, mi az, ami esetleg már nem.

Helytelen technika

A gyakorlatok helytelen kivitelezése az igazán nagy sérülésfaktor. Fontos, hogy a gyakorlatokat a megfelelő formában végezd, hogy a célzott izomcsoportokat dolgoztasd meg és elkerüld a túlterhelést. A személyi edző figyelni fog a technikádra, és szükség esetén korrigál, de nem lehet veled mindig, ezért ne félj kérdezni, ha nem vagy biztos valamiben!

Tipp: Figyelj oda a tested jelzéseire! Egy kis izzadás belefér, sőt kell is, de ha esetleg fájdalmat érzel egy gyakorlat során, állj le és ne erőltesd tovább, míg nem kapsz visszajelzést.

személyi edzés 3. kerület

Nem megfelelő regenerálódás

A testednek időre van szüksége az edzések között, a pihenés elengedhetetlen ahhoz, hogy az izmaid megerősödjenek és felkészülj a következő alkalomra. Ha nem pihensz eleget, az izomfáradtsághoz, sérülésekhez és a fejlődés stagnálásához vezethet. Minden edzés után pihenj legalább 24 órát, ha keményen edzettél, adj magadnak 48 órát.

Tipp: Ne feledd, a pihenőnap az edzésterved része! Ha pedig nem aludtad ki magad, jobb, ha inkább kihagysz egy alkalmat, különösen akkor, ha súlyzós edzést végzel.

A motiváció elvesztése

A személyi edzés néha nehéz lehet. Lesznek napok, amikor nem lesz kedved mozogni, de fontos, hogy ne add fel! Gondolj arra, hogy miért vágtál bele ebbe a projektbe és tartsd szem előtt a céljaidat, hiszen a motiváció fenntartása segít a kijelölt úton haladni. Tűzz ki magadnak kisebb, elérhető célokat, és ünnepeld a sikereidet.

Tipp: Kövesd nyomon a fejlődésedet! Használj edzésnaplót vagy fitneszalkalmazást, és beszélj az edződdel, ha úgy érzed, hogy elveszett a kezdeti lendület.

Helytelen táplálkozás

Az edzés csak a fele a képletnek, ahhoz, hogy a legtöbbet hozd ki a személyi edzésből, az étkezés kérdésével is foglalkoznod kell. A megfelelő táplálkozás energiát ad, segít a fogyásban vagy éppen az izomépítésben. Egy jó edző étkezési tanácsokat is ad, így nem kell az internet bizonytalan információira hagyatkoznod, egyszerűen csak kövesd a javaslatokat.

Tipp: Készítsd el az ételeidet otthon! Ha ellenőrzöd az összetevőket, könnyedén összeállíthatsz magadnak egy olyan étrendet, ami a céljaidat szolgálja és még finom is.

Ha elkerülöd ezeket a hibákat, a személyi edzés a 3. kerületben, nálunk, valódi értéket fog jelenti, méghozzá olyat, ami hosszú távra szól. Nézz körül a weboldalunkon, gondold át alaposan, hogy mit szeretnél elérni az edzéssel, és ha úgy érzed, hogy készen állsz a nagy közös kalandra, várjuk megkeresésed!

Edzőtermünkben profi csapat, modern eszközpark és egy igazán motiváló közösség vár, de ne feledd, a siker kulcsa a következetesség és a kemény munka!