Csapattag bemutatása

Soha Zsuzsa

Csoportos óra oktató

„ A jóga az arany kulcs, amivel kinyithatjuk a békéhez, nyugalomhoz és örömhöz vezető utat”

( Iyengar)  

 

Pénzügyi cégnél dolgoztam középvezetőként, ami nagy stresszel járt számomra. Orvosi javaslatra ellátogattam egy jógaterembe: gondoltam, kipróbálom a stresszoldó jógát, - ha már annyira ajánlják nekem!

Eleinte a jóga fizikai része fogott meg: jó volt hajlékonyabbá válni, átmozgatni magam. De ahogy egyre többet jártam ( és egyre kiegyensúlyozottabb lett az életem ), - úgy került előtérbe az önismeret, a testtudatosság. Egyre fontosabb lett, hogy megtanuljak odafigyelni magamra és kizárjam a külvilágot.

A jóga utat nyitott,- valamint kiszélesítette az érdeklődésemet. Bátran felmondtam a jól kereső állásomban és elhelyezkedtem az eredeti szakmámban: 30 év kihagyás után óvónő lettem.

  Ekkor gondoltam arra, hogy már óvodapedagógusként is hasznosíthatom a meglévő tudásomat. Így végeztem el egy „Gyermekjóga oktató” képzést, és tartok gyermekeknek foglalkozásokat.

Óráimon a jóga alapgyakorlataira támaszkodva, játékos formában zajlik a gyermekek mozgása.  A helyes légzés tudatosítása oldja a feszültséget, és energiával tölti fel a testet.

Az állatok „bőrébe bújva” utánozzuk őket, kúszunk, mászunk, ugrálunk, pörgünk, forgunk. Növények szerepét felvéve dőlünk, hajlunk, pozíciót tartunk ki…… A mindennapi életből merítve szerepjátékokat sajátítunk el. Ezek a gyakorlatok átmozgatják a kicsiket.

A versenyszellem helyett a pozitív értékeket erősítjük a kis jógikban. Játszunk, és folyamatos mozgásban vagyunk 45 percen keresztül. Természetesen a lazító technikát is már tudatosítjuk bennük, amit nagyon szeretnek, hiszen ez egy pár perces mesés történet formájában valósul meg.

A gyermekjógát nem lehet elég korán elkezdeni. Olyan eszközöket kap a kezébe a gyermek, melyet felnőttkorában is tud hasznosítani.