Ha készen állsz a kondira, itt jön a segítség!

Ha készen állsz a kondira, itt jön a segítség!

Ha készen állsz a kondira, itt jön a segítség!


Eddig otthon edzettél, de úgy érzed, most végre elérkezett az idő, hogy szintet lépj? Megmutatjuk, hogyan találd meg a számodra tökéletes edzőtermet és milyen gépekkel érdemes dolgoznod, de van megoldásunk arra is, ha többre vagy másra vágysz, mint egyszerű kondi.


Egy jó edzőterem nem csak gépek és vasak gyűjteménye. A felszerelés a legfontosabb, de a hangulat és a szolgáltatások összessége adja azt a komplex élményt, ami motiválttá tesz és segít a fejlődésben. Hogyan ismerheted fel az igazit a rengeteg lehetőség közül? Íme néhány tipp:

  • A jól felszerelt terem változatossá teszi az edzést, így minden alkalommal új kihívásoknak teheted ki magad, és nem fogsz ráunni a mozgásra pár hét alatt. Jó, ha megtalálod a klasszikusokat, de olyan helyet érdemes keresned, ami az újdonságokat is felvonultatja.
  • Mindig tartsd észben, hogy az edzés nem csak a kemény munkáról és véget nem érő izzadásról szól, hanem a jókedvről is. Egy barátságos hangulatú teremben, ahol mindig számíthatsz néhány biztató mosolyra, sokkal jobban fogod élvezni a mozgást.
  • A higiénia olyan szempontnak tűnhet, ami annyira alapvető, hogy nincs is helye ebben a felsorolásban, mégsem kapod meg minden edzőteremben. Kinek van kedve úgy edzeni, hogy a gépek ragadnak és a padlón minden héten ugyanazok a foltok köszönnek vissza?
  • A wellness részleg, a szolárium és a fitness bár csak néhány példa az extra szolgáltatásokra, amik még vonzóbbá tehetik az edzőtermet. Egy igazán jó helyen még játszóház is van, hogy az anyukák és apukák biztos helyen tudják a gyerkőcöt, míg megdolgoztatják kicsit a testüket.

Ezek a legfontosabb szempontok, amiket érdemes figyelembe venned, de ne feledd, a legfontosabb, hogy jól érezd magad. Ha az első alkalom meggyőzött, ne hezitálj, válts egy bérletet és nézd meg, milyen hosszú távon a hely, amit választottál. No de mivel dolgozz?

Ismerkedj meg az edzőterem sztárjaival!

Miután megtaláltad az helyszínt, kezdődhet a kondi, a kérdés csak az, hogy melyik géppel indulj. A rengeteg lehetőség láttán könnyen elbizonytalanodhatsz, de ne aggódj, segítünk! Itt következnek a legnépszerűbb gépek, és hogy melyik hogyan segíthet elérni a fitneszcéljaidat.

Szobabicikli

A kardió edzés királya! A szobabicikli kiválóan alkalmas kalóriaégetésre és az állóképesség javítására, az pedig külön áldásos hatása, hogy segít megerősíteni a szív- és érrendszert. Akár kezdő vagy, akár haladó, a biciklizés bárki számára ideális mozgásforma, ráadásul az ízületeket is kíméli.

kondi

Futópad

Szeretsz futni? A futópadon akkor is megteheted, ha az időjárás nem kedvez. A futás hatékonyan edzi a lábakat, a feneket és a törzsizmokat, de ha jól csinálod, még a felsőtestet is megmozgatja. A futópadon állítható a sebesség és a dőlésszög, vagyis a saját szintedhez igazíthatod az edzést.

Evezőgép

Ha teljes testet megmozgató edzésre vágysz, akkor az evezőgép tökéletes választás. Az evezés során a hátizmok, a karok, a lábak és a törzs is dolgozik, nem véletlen, hogy ez az egyik leghatékonyabb kondigép. Ráadásul evezés közben kalóriát is égetsz bőven és javul az állóképességed.

Súlygépek

Nem a fogyás a legfőbb célod, inkább definiáltabb izomzatra vágysz? A súlygépek segítségével célzottan edzhetsz egy-egy izomcsoportot és a terhelést is a saját igényeidhez igazíthatod. Ilyen gépből rengeteg féle van, így rá kell szánni az időt, hogy kitapasztald, melyiket hogy használd.

Ez persze csak egy kis ízelítő azokból, amikkel nem tudsz mellélőni, egy jó edzőteremben rengeteg más izgalmas gép sorakozik. Ne félj kísérletezni, próbálj ki minél több gépet, hogy megtaláld a kedvenceidet! Nem győzzük hangsúlyozni, hogy a változatos edzés a kulcs a sikerhez.

Nem ez a Te világod? Nézzük, mi van még!

Ha szeretnél másokkal együtt edzeni, akkor a csoportos edzések irányába érdemes indulnod. Ott a zsírégető kondi, a kondi step és a full kondi, ami mind egy-egy egyedi és különleges szelete a kondizás világának, de a közös bennük, hogy szuper hangulatban, egy profi edző iránymutatása mellett mozoghatsz.

Kizárt, hogy ennyi lehetőség közül ne találd meg a neked valót. Ha készen állsz egy jó kis kondira, ami segít formába lendülni, akkor nálunk a helyed! Nézz szét a honlapon, ismerkedj meg akcióinkkal és irány az edzőterem!