Jóga

A jóga lényege, hogy hármas egységet teremtsen: egyensúlyba hozza a testet, a lelket és az elmét. A mozgást felhasználva célunk a harmóniára törekvés. Bárki számára megfelelő választás, hiszen nemtől, kortól függetlenül végezhető, és bármilyen más mozgásformát kiegészíthetünk vele.

Az órák három fő részből állnak: a fizikai gyakorlatokból, légzésgyakorlatokból és meditációból. A statikus és dinamikus elemek váltakozása megdolgoztatja az izmokat és egyben mentálisan ellazítanak, elősegítik a relaxációt. Remek választás, ha olyan mozgásformát keresel, ami egyszerre erősít és ellazít, rugalmasságot ad.

A Team fitnessben kétfajta variáció is kipróbálható: a gerincjóga mellet a hatha jóga óráit is bátran ajánljuk a sportolni vágyóknak! A gerincjóga fő fókuszában a gerincoszlop, és annak helyes mozgatása áll. Egyszerre alkalmas megelőzésre és utókezelésre egyaránt: segít a gerincferdülés, hátfájás kialakulásának visszaszorításában, továbbá a már kialakult panaszok csökkentésében, elmulasztásában. A hatha jóga az egyik legnépszerűbb és legismertebb jógatípus. Egy modern mozgásforma, amely tradicionális alapokon nyugszik. Az óra folyamán a különböző testtartásos gyakorlatok mellett nagy hangsúlyt fektetünk a megfelelő légzéstechnika kialakítására és a meditációra.

Várunk sok szeretettel minden kedves érdeklődőt, hiszen a jóga kezdőknek és haladóknak is egyaránt nagyszerű választás!