Kombinált fitness és csoportos All-in

Csoportos edzés: miért érdemes?

Csoportos edzés: milyen előnyökkel jár a rendszeres részvétel?

A csoportos edzés nem csupán egészséges mozgást jelenthet, de motivációt, sőt, akár új barátságokat is!

A testmozgás elengedhetetlen az egészséges élethez, vagy épp a fogyáshoz, de a mentális egészségünk megőrzéséhez sem árt, ha rendszeresen mozgunk. Sokan választják a "magányos" sportokat, mint például a futást és a kerékpározást, de az otthoni mozgás is népszerű azok körében, akik nem tudnak, vagy akarnak edzőterembe járni. Ez utóbbinak persze számos oka lehet: az időhiány gyakori indok, de vannak olyanok is, akik tartanak a többiek reakcióitól - és ez a leginkább alaptalan, hiszen a csoportos edzéseken soha nem fordulhat elő, hogy valaki rossz szájízzel távozik, és emiatt hagyja abba az edzések látogatását.

Az emberi rosszindulat persze létezik, de az edzőtermek látogatóinak nagy többsége konkrét célokat fogalmaz meg, majd ezek elérése érdekében kezd el rendszeresen sportolni, és számtalan olyan ember is akad, akik kizárólag a saját edzésükkel vannak elfoglalva, másokkal nem is foglalkoznak - akik mégis becsmérelni próbálnak másokat, hamar az ajtón kívül találják magukat. A csoportos edzések azonban nem a magányos edzésről szólnak; egyáltalán nem!

A csoportos edzés során más emberekkel "összezárva" végzed az edző által kiadott gyakorlatokat, mindenki egyszerre, tehát a magányt kedvelők számára nem feltétlenül ez az edzésforma a legmegfelelőbb, rajtuk kívül azonban mindenkinek érdemes tenni egy próbát a csoportos edzésekkel, hiszen számtalan előnyük van. A mozgáson és fejlődésen túl nem szabad megfeledkezni a motivációról sem, aminek elvesztése a céljaink elérésétől való búcsúzást jelenti, márpedig ezt mindenáron el kell kerülni, és a csoportos edzésekkel ez megdöbbentően könnyű lesz!

A csoportos edzések résztvevői motiválják és segítik egymást, emellett a sikereik téged is arra ösztönözhetnek, hogy ne add fel, folytasd, adj bele mindent, és érd el a kitűzött céljaidat - hogy ez fogyás, alakformálás, vagy csupán a fizikai teljesítőképességed megőrzése, már teljesen mindegy.