FitFight, ha igazán ütős edzésre vágysz

FitFight, ha igazán ütős edzésre vágysz

FitFight, ha igazán ütős edzésre vágysz


Unod a megszokott edzőtermi rutint? Szeretnél valami újat, ami egyszerre fejleszti az izmaidat, az állóképességedet és a reflexeidet? Akkor itt az ideje, hogy megismerkedj a FitFight-tal!


A FitFight viszonylag új, ám meglepően gyorsan terjedő edzésforma, amely ötvözi a hagyományos aerobic legjobb elemeit a küzdősportok technikáival. Ez a dinamikus edzésmód tökéletes választás lehet, ha valami újra és izgalmasra vágysz, az pedig külön jó hír, hogy nem számít, milyen az állóképességed jelenleg, az edzések intenzitása csak a résztvevőktől függ.

Ha ismered a thai box alapjait, gyorsan bele tudsz rázódni a FitFight ritmusába, hiszen az edzések során használt kombinációk és mozgássorok ezekre a technikákra épülnek. A hasonlóság egyébként nem véletlen, a sportág egyik megalkotója korábban thai box versenyző volt. A FitFight mégis több ennél, van benne egy csipetnyi kickbox, sőt, még néhány jiu-jitsu elem is.

Sokan azt hiszik, hogy a küzdősport-alapú edzések kizárólag kemény fickóknak valók, esetünkben ez azonban a legkevésbé sem igaz! Az edző figyel arra, hogy mindenki a saját szintjének és képességeinek megfelelő kihívásokat kapja, vagyis a saját tempódban haladhatsz, és a hangsúly mindvégig a fejlődésen, nem pedig a versengésen van.

Miért érdemes kipróbálnod?

A FitFight számos előnyt tartogat, melyek mindegyike egy-egy remek érv amellett, hogy beépítsd az edzésrutinodba. Kezdjük azzal, hogy egy teljes testet átmozgató edzésről van szó, amely fejleszti az erődet, az állóképességedet és a rugalmasságodat, de az edzőtermen túl is van gyakorlati haszna; az órákon bepillantást nyersz az önvédelem rejtelmeibe.

Az órák mindig változatosak és izgalmasak, sosem fogsz unatkozni, ráadásul remek közösségi élményt nyújtanak, így tehát új barátságokat köthetsz hasonló érdeklődésű emberekkel. Végül, de nem utolsó sorban a FitFight kiváló stresszoldó hatással bír, itt pedig mindjárt rá is térünk a mentális egészségre gyakorolt hatásokra - hiszen olyan edzésformáról van szó, ami még ebben is erős!

A FitFight és a mentális egészség

A küzdősport-alapú mozgás kiváló módja annak, hogy levezesd a munkanapok feszültségét, ahelyett, hogy hazavinnéd. Az ütések és rúgások közben kiengedheted a napi frusztrációkat, eközben pedig a köznyelvben csak boldogsághormon néven ismert endorfin szabadul fel a szervezetedben, ami javítja a hangulatodat.

Fit fight

A FitFight edzések alkalmával megtanulod, hogyan maradj nyugodt és összeszedett nyomás alatt is, ez a készség pedig a mindennapi életben is sokszor jól jöhet. Ez az edzéstípus segít fejleszteni az önfegyelmet, a koncentrációs képességet és az önvédelmi technikák elsajátítása révén még az önbizalmat is, és ez mind-mind támogatja a lelki egészséget.

Gyakorlati tipp: A helyes légzéstechnika

Ha már eddig eljutottál, valószínűleg érdekel a dolog, úgyhogy megosztunk veled egy titkot. A FitFight során kiemelten fontos a megfelelő légzéstechnika elsajátítása. Hogyan csináld?

Próbáld meg az ütéseket és rúgásokat a kilégzéssel összehangolni, ez több erőt ad a mozdulataidnak, és segít a core izmok aktiválásában is. Belégzés közben készülj fel a mozdulatra, majd a technika végrehajtásakor fújd ki erőteljesen a levegőt. Nehéznek tűnik? Ne aggódj, az oktató külön figyelmet fordít arra, hogy minden résztvevő elsajátítsa a helyes légzéstechnikát.

Mire lesz szükséged az edzéseken?

Ha már a gyakorlati tippeknél járunk, nézzük a felszerelés kérdést. Az első alkalmakhoz elegendő egy pár edzőcipő és persze a kényelmes sportruházat, a rugalmas anyag külön előny, hiszen garantáltan meg lesznek mozgatva a végtagjaid. Ha viszont igazán megtetszik, érdemes lehet beszerezned otthonra is néhány dolgot, egy pár boxkesztyűt és klasszikus aerobic eszközöket.

Csatlakozz a FitFight közösséghez!

A rendszeres edzés eredményeképpen nem csak fittebb leszel, de egy remek közösség részévé is válsz, hiszen sokakkal fogsz hétről hétre együtt ugrálni, ütni, rúgni, no meg izzadni. Az edzőteremben barátságos, támogató légkör uralkodik, ahol nem csak az oktató, hanem minden résztvevő segíti a másikat a fejlődésben.

Ha mindezek alapján úgy érzed, hogy a FitFight igazán neked való, ne habozz kipróbálni a következő alkalommal, könnyen lehet, hogy ez lesz az új szenvedélyed!