Természetes lépések az edzéssel járó kellemetlen testszag ellen

izzadás aerob edzést követően

Természetes lépések az edzéssel járó kellemetlen testszag ellen


A testünkből áradó testszagokat nagyban befolyásolja, hogy milyen ételeket és italokat fogyasztunk a mindennapokban, a környezetünk, valamint a hormonok is. A testszag a legtöbb esetben teljesen természetes, sőt, gyakorta egyszerűen csak a szervezetünk méregtelenítő funkciójával hozható összefüggésbe. Edzés során, azt követően, anyagcserénk felgyorsul, izzadunk, méregtelenítünk, és ez többeknél is a kellemetlen testszag megjelenésével is párosulhat.


Az emberi szervezet akár napi 1 liter izzadtságot is képes termelni. Az erős, kellemetlen testszag azoknak a baktériumoknak köszönhető, amelyek a testünkből távozó méreganyagokat bontják le izzadtsággá. Ám ennek csökkentése természetes módon is, egyszerűen megoldható.

Maradjunk hidratáltak!

Amennyiben elég vizet iszunk edzés közben, úgy testünk gyorsabban lesz képes lehűlni, amely több izzadással jár. Minél gyorsabban hűl le a test, annál valószínűbb, hogy idővel kevesebb kellemetlen testszagot áraszt majd magából. A jéghideg helyett langyosabb víz fogyasztása felgyorsíthatja ezt a folyamatot.

Várjunk a zuhanyozással!

Lehet, hogy ez furcsán hangzik és a legtöbben természetesen közvetlenül edzés után azonnal beugranának a zuhany alá, de a legjobb, ha hagyjuk lehűlni testünket, legalább 30 percig edzést követően, amíg a bőrünk megszárad. Ha megtehetjük, hideg vízzel mossuk le magunkról az izzadtságot. A hideg víz is segíthet csökkenteni a kellemetlen testszagot, ami a bőrünkből árad edzést követően.

Használjunk természetes összetételű szappanokat, tusfürdőket és dezodorokat!

Amennyiben természetes anyagokat tartalmazó készítményeket használunk testszagunk elfedésére, hatékonyan és egészséges formában szabadulhatunk meg a rossz odortól. A Vitaminkamra által kínált természetes összetételű szappanok és dezodorok kiváló megoldást jelentenek a kellemetlen szagok megszűntetésére, hatékony elfedésére.

Viseljünk megfelelő ruházatot az edzéshez!

A viselt ruha jellege igen komolyan befolyásolhatja, hogy mennyit izzadsz edzés közben. Azon szövetek segítségével, amelyek képesek felfogni, elnyelni és minimalizálni az izzadtságot, csökkenthetők a kellemetlen testszagok is. Emlékezzünk arra, hogy az izzadás természetes, tehát ne megszűntetni akarjuk azt!

Az egészséges test és életmód gyökere a rendszeres mozgás, és egészséges étrend. A Team Fitness támogatja az egészséges fejlődést, segítségedre lesz az egyéni célok elérésében, és tartalmas, hatékony időtöltést visz a mindennapjaidba. Gyere hozzánk te is edzeni, mozogni!